Százhalombattai medencés verseny

Március 2-án a százhalombattai uszodában ültünk ismét hajóba. Délelőtt a 6 fős női és férfi csapataink versenyeztek, délután pedig a 20 fős vegyes csapatunk szállt hajóba az ország legjobb csapatai ellen. A női csapat nagyon jól kezdte a napot, de az elődöntőben összekerültek a lányok a későbbi győztes Kolóniával, akik erősebbnek bizonyultak a szegedi csapatnál, így nem jutottunk a döntőbe. A bronzéremért folytatott párharcban viszont magabiztosan verték a lányok a GYVSE csapatát, így bronzéremmel zárt a szegedi női csapat. A férfiak végig magabiztosan versenyeztek, ők minden ellenfelüket legyőzték, és megszerezték az év első aranyérmét.

A női futam itt nézhető meg

Délután a 20 fős futamokat bonyolították le. 2 hajó volt egymás mellett, a 2 hajó farát összekötötték egy hosszú kötéllel, a kötelet pedig egy csigán vezették át, ami a medence falánál volt rögzítve. A 2 csapat egymás mellett versenyzett és amelyik elhúzta a másikat, az nyert.  A 8 legerősebb hazai cspat mérte össze erejét ezen a szokatlan versenyen, amit most rendeztek meg először Magyarországon. 20 fős csapatunk olyan erővel húzta a medencében a lapátokat, hogy minden ellenfelünket magunk mögé tudtuk utasítani. A döntőben a Tatai Hódy ellen szálltunk hajóba, akik nagyon erős ellenfeleink voltak, több mint 20 mp kellett hozzá, hogy el tudjuk őket húzni 2 méterrel.

A döntő futamot itt lehet megnézni

Így megnyertük a második aranyérmünket is, ami bizakodásra ad okot a nyári versenyek előtt.

A csapat tagjai: Adamik Ágnes, Balaicz Judit, Bodrogi Márta, Brunner Szilvia, Lajtos Tivadarné, Pálfi Éva, Pócsik Tímea, Szeverényi Krisztina, Tóth Ágnes, Vetró Orsolya, Balaicz Tibor, Bán Zoltán, Bite Zsolt, Börcsök Pál, Csomós Zsolt, Farkas Gábor, Máté Péter, Molnár Péter, Sipos Tamás, Sléber Zsolt, Stájer Csaba, Pajkó Zsolt, Telek Gábor, Tóth Róbert

Vélemény, hozzászólás?