VOGALONGA 2024

A következő Vogalongát 2024. május 19-én, Pünkösd vasárnap rendezik meg Velencében. A Vogalongára minden évben több ezer résztvevő gyűlik össze, hogy a Szent Márk tér elől elindulva, megkerülve Burano szigetét végig evezhessék a kb. 25 km-es távot, majd Velencébe visszaérkezve az utolsó néhány kilométert a motoros hajók elől lezárt Canal Grande-n tegyék meg. Várjuk azok jelentkezését, akik szeretnék sárkányhajóval végigevezni a távot, vagy csak egyszerűen szeretnének eljönni velünk Velencébe élvezni a város hangulatát.

Az utazás részletes programja:

Május 17-én, pénteken reggel 5.00-kor indulunk Szegedről a Szeged étterem elől autóbusszal. Az út kb. 880 km, várhatóan 18 óra körül érkezünk meg Velencébe a szállásunkra. A szállás campingben, 2-3-4fős mobilházakban lesz a résztvevők igénye szerint. Közös étkezés nem lesz, de a szálláson van bolt és étterem is, így az étkezés megoldható akár a kempingben, akár Velencében is.    

A szállásunkról legegyszerűbben helyi járatos busszal tudunk bejutni Velencébe, a buszmegálló gyalog 12 perc alatt elérhető. Pénteken este szabadprogram lesz, ekkor meg lehet nézni Velencét éjszakai kivilágításban.


Szombaton délelőtt ismét szabadprogram lesz városnézéssel, el lehet menni akár Buranóba is vaporettóval.

Délután 16 órakor vízre tesszük a sárkányhajókat és elmegyünk egy városnézős evezésre a lagúnákon. Velence belvárosában fogunk evezni, ahol nem zavarjuk a hajóforgalmat. Ilyen evezésre csak a Vogalonga előtti napon van lehetőség, az év többi napján Velencében nem lehet evezni. Akik csak kísérőként vagy nézőként jönnek velünk, szombaton ők is sárkányhajóba ülhetnek a kb 1 órás velencei evezés és városnézés idejére. A gondolák és a vaporettók útvonalán fogunk evezni, így Velence azon részeit is meg tudjuk nézni, ahova gyalog nem lehet eljutni.

Vasárnap reggel 9 órakor van a Vogalonga rajtja, ezért 8 órakor el kell kezdenünk a vízre szállást. A táv kb. 25 kilométer, Burano szigetét megkerülve, féltávnál tartunk majd egy rövid pihenőt, kiszállunk a hajóból, itt tudunk majd enni-inni. Velencébe visszaérve végigevezünk a Canal Grande-n, a befutó a Szent Márk térnél lesz 13 óra körül. A célba érkezés után visszaevezünk a kikötőbe és utánfutóra tesszük a hajókat. A délután hátralévő részében szabadprogram lesz, lehet ebédelni Velencében, vagy lehet pihenni a szálláson az ingyenesen használható medencében.

A hazaindulás hétfőn reggel 7.00 órakor lesz, délben lesz egy rövid ljubljanai városnézés, és 20 óra körül érkezünk Szegedre.

Az utazás részvételi díja:

Péntektől hétfőig 3 éjszaka szállással: 109.000 Ft

A részvételi díj tartalmazza a szállás, utazás, hajóbérlés, hajószállítás, hajótárolás, kormányosok költségeit.

A vasárnapi evezés végén minden résztvevő fog kapni egy pólót, egy emlékérmet és egy oklevelet a szervezőktől, hogy végigevezte a Vogalongát. A nevezési díj a helyszínen fizetendő, ami 25 Euro/fő.

Az előző évekhez hasonlóan várjuk azoknak a jelentkezését is, akik nézőként vagy szurkolóként szeretnének eljönni Velencébe, szombaton délután nekik is részük lehet a velencei városnézős evezés élményében.

Akik nem vesznek részt a vasárnapi evezésen, azok részére a részvételi díj:

Péntektől hétfőig 3 éjszaka szállással: 96.000 Ft

Jelentkezni 40.000 Ft előleg befizetésével lehet. A részvételi díj első részét február 15-ig, a fennmaradó részét pedig április 25-ig kell befizetni.

Jelentkezés, további információ: Balaicz Tibor (70/4546-494)