VOGALONGA 2022

2022-ben 2 év szünet után ismét elutazunk Velencébe, hogy részt vegyünk Európa legnagyobb vízi-karneválján, a Vogalongán. Velencében évszázadok óta minden a vízről és a hajózásról szól, ezért ennél megfelelőbb helyszínt el sem lehet képzelni egy ilyen evezős rendezvény számára.

 

A következő Vogalongát 2022. június 5-én, Pünkösd vasárnap rendezik meg Velencében. A Vogalongára minden évben több ezer résztvevő gyűlik össze, hogy a Szent Márk tér elől elindulva, megkerülve Burano szigetét végig evezhessék a kb. 25 km-es távot, majd Velencébe visszaérkezve az utolsó néhány kilométert a motoros hajók elől lezárt Canal Grande-n tegyék meg. Várjuk azok jelentkezését, akik szeretnék sárkányhajóval végigevezni a távot, vagy csak egyszerűen szeretnének eljönni velünk Velencébe élvezni a város hangulatát.

 

Az utazás részletes programja:

Június 3-án, pénteken reggel 5.00-kor indulunk Szegedről a Szeged étterem elől autóbusszal. Az út kb. 880 km, Szeged – Budapest – Nagykanizsa – Ljubljana útvonalon fogunk menni, várhatóan 18 óra körül érkezünk meg Velencébe a szállásunkra. A szállás campingben, 2-3-4fős, mobilházakban lesz a résztvevők igénye szerint. Közös étkezés nem lesz, de a szálláson van bolt és étterem is, így az étkezés megoldható akár a kempingben, akár Velencében is.

A szállásunkról legegyszerűbben helyi járatos busszal tudunk bejutni Velencébe, a buszmegálló gyalog 12 perc alatt elérhető. Pénteken este szabadprogram lesz, meg lehet nézni Velencét éjszakai kivilágításban.


Szombaton délelőtt ismét szabadprogram lesz városnézéssel, el lehet menni akár Buranóba is vaporettóval.

Délután 16 órakor vízre tesszük a sárkányhajókat és elmegyünk egy városnézős evezésre a lagúnákon. Velence belvárosában fogunk evezni, ahol nem zavarjuk a hajóforgalmat. Ilyen evezésre csak a Vogalonga előtti napon van lehetőség, az év többi napján ezt nem lehet megtenni. Akik csak kísérőként vagy nézőként jönnek velünk, szombaton ők is

sárkányhajóba ülhetnek a kb 1 órás velencei evezés és városnézés idejére. A gondolák és a vaporettók útvonalán fogunk evezni, így Velence azon részeit is meg tudjuk nézni, ahova gyalog nem lehet eljutni.

 

 

Vasárnap reggel 9 órakor van a Vogalonga rajtja, ezért 8 órakor el kell kezdenünk a vízre szállást. A táv kb. 25 kilométer, Burano szigetét megkerülve, féltávnál tartunk majd egy rövid pihenőt, kiszállunk a hajóból, itt tudunk majd enni-inni. Velencébe visszaérve végigevezünk a Canal Grande-n, a befutó a Szent Márk térnél lesz 13 óra körül. A célba érkezés után visszaevezünk a kikötőbe és utánfutóra tesszük a hajókat.

A délután hátralévő részében szabadprogram lesz, lehet ebédelni Velencében, vagy lehet pihenni a szálláson az ingyenesen használható medencében. A szállásról 18 óra körül indulunk haza, és hétfőn a hajnali órákban érkezünk Szegedre.

A Vogalonga részvételi díja 67.000 Ft, ami tartalmazza a szállás, utazás, hajóbérlés, hajószállítás, hajótárolás, lapátok, mellények, kormányosok költségeit.

A verseny végén minden résztvevő fog kapni egy pólót, egy emlékérmet és egy oklevelet a szervezőktől, hogy végigevezte a Vogalongát. A nevezési díj a helyszínen fizetendő, ami 22 Euro/fő.

Természetesen várjuk azoknak a jelentkezését is, akik csak nézőként vagy szurkolóként szeretnének eljönni Velencébe, szombaton délután nekik is részük lehet a velencei evezés élményében. Akik nem vesznek részt a vasárnapi evezésen, azok részére a részvételi díj: 54.000 Ft. Jelentkezési határidő: 2022. március 15.

Jelentkezni 20.000 Ft előleg befizetésével lehet. A részvételi díj fennmaradó részét május 15-ig kell befizetni.

Jelentkezés előtt mindenki tájékozódjon a külügyminisztérium honlapján az olaszországi beutazási feltételekről.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?olaszorszag

Jelentkezés, további információ: Balaicz Tibor (70/4546-494)