Csapatépítő tréningek

Egy hajóban evezünk, mert együtt többre vagyunk képesek! Kiváló csapatépítés, remek hangulatban!

 

A sárkányhajóban 14-20 fő evez egyszerre, mindenki a közös célért hajt. Itt különösen érvényes a mondás, hogy egy hajóban evezünk! Elöl ül a dobos a csapattagokkal szemben, hátul pedig a kormányos irányítja a hajót. A sárkányhajózás tökéletesen modellezi a vállalkozásokat: hiába egy kiváló vezető, hatékony csapat nélkül egyetlen „kormányos” sem tudja győzelemre vinni az egységet.

A sárkányhajózás igazi csapatsportként ugyanúgy működik mint egy hatékony vállalkozás: mindenkinek az adott pozíciójában a rábízott feladatot kell a tudásához mérten a legjobban végrehajtania. Ha valaki nem figyel a dobosra, nem a megfelelő ütemben húz, nem tartja be a kormányos utasításait, az az egész csapatot lassíthatja, az egész csapat munkáját elronthatja, mert a mögötte ülőket is összezavarja, megbontja az egységet. A sárkányhajózásban kiderül, hogy ki az aki tud a csapatért dolgozni, a csapatérdeket, a közös célt képes az egyéni érdekei elé helyezni és ki az, akinek az egyéni ambíciói hátráltatják a csapatteljesítményt. Ha mindenki odafigyel és teljesen egyszerre evez, sokkal jobban megy a hajó és jobb teljesítményt lehet elérni, mintha mindenki ugyanazzal az erővel húz, de nem figyelnek egymásra és nem egyszerre húznak. A hajó sebessége sokkal inkább az összhangon múlik mintsem a bele adott erőn.

Könnyen megfigyelhető, hogy egyre fáradtabban ki hogyan reagál a csapat előtt álló feladatra.  Ki akar egyre többet pihenni, és ki az aki inkább evezne tovább, hogy minél hamarabb eljusson a célállomásra. De a hajóban konszenzusra kell jutni, hogy mikor mennyit pihenjünk és azt mindenkinek be kell tartania. A sárkányhajós csapatépítésen készített fényképeket, videó felvételeket később ki lehet elemezni, értékelni. A sárkányhajózás azon kívül, hogy kiváló csapatépítő tevékenység, rendkívül szórakoztató és kellemes kikapcsolódási lehetőség is.

További lehetősegekért érdeklődjön elérhetőségeink valamelyikén.

 

Referenciáink:

Conti
wizzMVMgivaudan_old_logo
mizooceT

otp

edf
telenor

levi s SZTE

Mindszent város önkormányzata

 mindszent

Tiszaalpár nagyközség önkormányzatatiszaalpár

Vélemény, hozzászólás?