Magyar Bajnokság 2. forduló

Június 10-én Sukorón volt a Magyar Bajnokság második fordulója. Ezúttal 200 és 2000 méteren versenyezünk a bajnoki pontokért. A szegedi Európa bajnokság előtt ez volt az utolsó verseny, ahol tesztelhették magukat a csapatok, legközelebb a Maty-éren állunk rajthoz a július 6-9 közötti Eb-n.
Az előfutamokból a 3. legjobb idővel simán jutottunk a döntőbe, ahol egy visszalőtt rajt után csak a második próbálkozásra engedték el a mezőnyt. Idén ez volt az első 200 méterünk versenykörülmények között, de nem sikerült úgy ahogy szerettük volna. A Römi, a Lapátolók és a Vác mögött csak 4. helyen értünk célba. Apró vigasz, hogy csak 4 századdal maradtunk le a dobogóról, ami nem egy behozhatatlan lemaradás.
2000 méteren az egymás utáni indítás során a 3. helyen indultunk. Azt tudtuk, hogy a mögöttünk induló Vác, Lapátolók, Römi csapat nem érhet utol, így a kanyarokban nagy gondunk nem lehet. Az egyetlen történés az volt, amikor a 3. egyenesben megelőztük a Balaton csapatát. Összesítésben a 3. időt eveztük, sajnos idén 3. alkalommal is kikaptunk a Römi csapat mellett az ESMTK-tól is, de most már csak 2 tizedmásodperc volt a lemaradásunk a dobogó 2 fokáról.
Bízunk benne, hogy egyre jobb lesz a csapat és a közelgő hazai Eb-n még jobban tudunk szerepelni, és több számban is a dobogóra tudunk majd állni.