Klub vb – Velence

Pénteken véget ért Velencében a sárkányhajó klub vb. Csapatunk a 10 fős vegyes kategóriában indult, ahova több mint 20 egység nevezett. Végül 500 méteren az irreális pályákon nem jutottunk döntőbe, de 200 méteren már döntőztünk és a 6. helyen értunk célba, majd végül 2000 méteren 2 mp-el lemaradva a dobogóról 5. helyen végeztünk. Az utolsó nap új helyszínen versenyeztünk, egy hajógyár területén, ahol állítólag 15 méter mély volt a víz. Végre siklottak a hajók! A verseny olyan szempontból elérte a célját, hogy nagyon sok csapat volt Amerikától Ázsiáig. A legtöbb érmet az orosz, ukrán és német csapatok nyerték. A verseny szervezői sajnos nem voltak a helyzet magaslatán, a körülményekre lehetne panaszkodni, de dícséret illeti a versenybírói csapatot, Patyi Melindával az élen, akik az utolsó pillanatig küzdöttek hogy legyen verseny, miközben nagyon sok technikai feltétel nem volt adott. A verseny problémáit nem szeretném részletezni, hosszú is lenne és nem szeretném hogy eltiltsanak ennek a szövetségnek a versenyeitől is.
De összességében egy percig sem bántuk hogy részt vettünk ezen a klub vb-n, megnéztük, hogy mit tudunk a legerősebb felnőtt csapatok ellen, és nagyon jó 5 napot töltöttünk Velencében.
Az pedig csak hab a tortán, hogy  a csapatunk egyik tagja, Balaicz Tibor kormányozott egy futamot a Dragon Aquának 2000 méteren, akik nagyon jó teljesítménnyel elsők lettek, így végül tudunk hazavinni egy érmet erről a vb-ről is.