Kemény csaták Lágymányoson 2008

     Csapatunk elérkezett a közös utunk egyik legfontosabb útelágazásához, ahol két tábla volt: egy a buli, sör, haverok és egy a versenysport felirattal. A hétvége tapasztalatai alapján nyugodtan mondhatjuk, hogy a versenysport irányába indultunk el. A II. válogató versenyen jó futamokkal értékes helyezéseket szereztünk. Körvonalazódni látszik a csapatunk, és már célokat is meg tudunk fogalmazni a jövő évre. Megalakulásunk évében az első versenyidényt követően komoly tényezővé vált a Szegedi Sárkányhajó Egyesület.

 A Verseny

Kis csapatunk 22 fővel érkezett a Fővárosba, amiből látszik, hogy az inkább kevés oroszlán, mint sok nyúl filozófia érvényesült. Gumicsizmáinkban és bocskorainkban kiszálltunk a traktorokból, leugráltunk az utánfutókról, fényképeket készítettünk a metrólejáróról, az országházról, beszélgettünk igazi pestiekkel, majd a káprázattól szédült fejjel elkezdtük a felkészülést. Többen ettek egy kevéskét, az energiák megfelelő bevitele végett. Jobbára főtt krumplis, disznósajtos, hurkás szendvicset majszoltunk szalonnával. A füvön heverészve aranyos történeteket meséltünk egymásnak, és a körénk gyűlt hallgatóknak.

Bemelegítésként betyárgatyában karikással csattogtattunk egy keveset. A 200 m előfutamára szervezetten és magunktól szokatlan módon csendesen készültünk, majd rendben elfoglaltuk a helyünket a rajtnál. Az első futam álmosra sikerült, ami így is futamgyőzelmet ért, és bíztatónak tűnt. A döntőben azután, elnökünkkel megerősítve, eddigi leggyorsabb 200 méterét produkálta a csapat, ami szoros versenyben elért 2. helyet eredményezett. Miután levegőhöz jutottunk átfutott az eszünkön egy-két régi aranyigazság, mint például, hogy nincs kolbászból a kerítés, vagy, hogy aki nem első, az nem nyer. Aztán a szokásos, „namajdhónapazöccáz!” felkiáltással pihenni indultunk.

Csapatunk egy kellemes kőbányai munkásszállón helyezkedett el, ahol esti eszmecserét tudtunk folytatni, a nyírségből érkezett építészmérnökökkel és tudományos szakemberekkel. Később betekinthettünk a méltán legendás 316-os szoba hétköznapjaiba. Vacsora Joe Bácsi Pizzériájában. Csali kérdezte is, hogy „jó-e bácsi a pizza”? Vacsora után megtaláltuk több ismerősünket, akiket égre-földre keresünk már régóta.

Nyugodt alvást követően a vasárnap délelőtt szabadprogrammal telt. Volt, aki megmászta a Halász Bástya kupoláját, mások víz alatti Duna átúszással ütötték el az időt, olyan is volt aki összefutott 16 éve nem látott testvérével, pár percre. Mivel 500 méteren időfutamokat rendeztek, az első futamot taktikai célokra használta a csapat és így 3. helyen célba érve a mindent eldöntő második időfutamra készülhettünk. Terveinket megvalósítva, a második futamban óriási javulást mutatva nagyszerű 500 métert teljesítettünk, amivel a futam és az összetett 2. helyére repítettük a lusta sárkányt. Meg kell említeni, hogy Fürdök Gabi nagyszerű technikai és taktikai meglátásai sokat segítettek a csapatnak!

Hidegben, szélben, esőben (na jó, eső nem volt!), nagyszerűen küzdött a csapat!

Bekurbliztuk a traktorokat, gyorsan megnyúztunk egy-két kutyát a parkban, és hazaindultunk. Jövőre itt leszünk az Európa Bajnokságon, és tudjuk, hogy várnak minket!

 

Árpitanár

 

 

Anagramma


Csalitoson keresztül, Horváth Dombi utakat bejárva, Pataki hidakon át utaztunk. Tudtuk, hogy Vár a didi, mert Hangya szorgalommal gyűjtöttük a Csicsókát, és Kis bivalyok Sípos Farkincáját csavartuk Gumi Fütyibe. Galuskával etettük a Zombikat, nem Almával, mert a Molnár szerint a Lé deciliterben mérhető csak. Halottuk a sóhajt, hogy Selyem Kobrák csak
Ti bóklásztok itt, mert Ha klerikálisok jönnek mindenki a Szalmaláng Juhászává válik. 

Eredmények:

Premier Open 200 méter – VÉGEREDMÉNY


1 Kalász DSE Dragonász                                 0:42:80
2 Szegedi Sárkányhajó Egyesület                  0:43:62
3 STESZ Sződliget                                          0:44:55
4 Rába Sárkányhajó Club                               0:45:50
5 Tatai STE                                                   0:49:01
6 Pécsi Sárkányhajózási Egyesület                0:49:28

 

Premier Open 500 méter – VÉGEREDMÉNY

1 Kalász DSE Dragonász                      3:46:89
2 Szegedi Sárkányhajó Egyesület         3:49:58
3 STESZ Sződliget                               3:50:11
4 Rába Sárkányhajó                            4:10:41
5 Tatai STE                                         4:34:47

                             Gratulálunk a CSAPATNAK

elnökség

Vélemény, hozzászólás?