Gőzerővel készül a csapat a 4 hét múlva kezdődő világbajnokságra

Már csak néhány hét van a vb-ig, de hogyan készül a csapat a világ legrangosabb sárkányhajó versenyére?

Pontosan 4 hét múlva, 2013. július 24-én szerdán kezdődik a XI. sárkányhajó világbajnokság Szegeden.  Egyesületünk versenyzői a felnőtt vegyes és női, a senior  vegyes és a grand senior vegyes egységekben fognak hajóba szállni. De a következő 4 héten még sokat kell edzeni, összecsiszolni az egységeket.

Május 26-án volt az utolsó válogatóverseny, ahol eldőlt, hogy a felnőtt versenyzőink mely egységekben kaphatnak helyet a válogatott hajóban. Mivel mind a 4 világbajnoki távon győzni tudtunk, így 200, 500, 1000 és 2000 méteren is világbajnoki résztvevők lettünk, és elkezdődhetett a felkészülés utolsó szakasza. Teljesen ideális körülmények között készülhetünk, a Maty-éren gyakoroljuk a rövidebb távokat és a pályákat, míg az alapozást és a hosszú evezéseket a Tiszán tudjuk végezni. A 34 fős felnőtt  csapatból a 20 szegedi versenyző minden edzésen együtt tud készülni, ilyenkor általában a Tiszán edzünk. Kéthetente közös edzést tartunk a más városokban készülő versenyzőkkel a Maty-éren, ilyenkor tudjuk összecsiszolni a mozgásokat és begyakorolni a versenytávokat. Hétközben a seniorok is velünk edzenek, míg hétvégente nekik a Velencei tavon van közös edzőtáborozásuk. A 2 napos edzőtáborokban legtöbbször csak versenytávokat evezünk és ilyenkor gyakoroljuk a rajtokat illetve a megindításokat is.

A hazai pálya előnyét maximálisan ki tudjuk használni, hiszen ugyanazon a pályán tudunk edzeni, ahol 1 hónap múlva a világbajnokságon is rajthoz fogunk állni. Nemsokára megérkeznek azok a hajók is, amikben a vb-n versenyezni fogunk, így lesz elég időnk, hogy megszokjuk az új hajót és hogy a távokat azokban a hajókban is be tudjuk gyakorolni.  Az eddig elért időeredményeink bizakodásra adnak okot, de a következő 4 hét munkája még nagyon fontos, és bízunk benne a hogy a világbajnokságon is majd a legjobb formánkat tudjuk hozni.

dsc_00081.jpg

Vélemény, hozzászólás?