Vogalonga 2017 – Velence

VOGALONGA 2017

Az előző évekhez hasonlóan 2017-ben is részt veszünk Európa legnagyobb vízi-karneválján, a velencei Vogalongán. Velencében évszázadok óta minden a vízről és a hajózásról szól, ezért ennél megfelelőbb helyszínt el sem lehet képzelni egy ilyen evezős rendezvény számára.

WP_20160515_13_18_47_Pro

A 43. Vogalongát 2017. június 04-én, Pünkösd vasárnap rendezik meg Velencében. A Vogalonga-ra minden évben több ezer résztvevő gyűlik össze, hogy a Szent Márk tér elől elindulva, megkerülve Burano szigetét végig evezhessék a kb. 25 km-es távot és Velencébe visszaérkezve az utolsó néhány kilométert a motoros hajók elől lezárt Canal Grande-n tegyék meg. Várjuk azok jelentkezését, akik szeretnék sárkányhajóval végigevezni a távot, vagy csak egyszerűen szeretnének eljönni Velencébe élvezni a város hangulatát.

Részletes program:

Június 02-án, pénteken reggel 5.30-kor indulunk Szegedről autóbusszal. Az út kb. 880 km, Szeged – Budapest – Nagykanizsa – Ljubljana útvonalon fogunk menni, várhatóan a délutáni órákban érkezünk meg Velencébe. A szállás campingben, 2-3-4 fős faházakban  lesz. A szállásunkról legegyszerűbben helyi járatos busszal tudunk bejutni Velencébe. Pénteken este szabadprogram lesz, meg lehet nézni Velencét éjszakai kivilágításban.
Szombaton délelőtt szabadprogram lesz városnézéssel, délután pedig vízre tesszük a hajókat és lesz időnk egy rövid evezésre is a lagúnákban. A Canal Grande-n aznap már lehet evezni, az év többi napján ezt nem lehetne megtenni a hajóforgalom miatt. Aki csak kísérőként vagy nézőként jön, szombaton ők is sárkányhajóba ülhetnek egy pár kilométeres velencei evezés és városnézés erejéig. A gondolák és a vaporettók útvonalán fogunk evezni, így Velence azon részeit is meg tudjuk nézni, ahova gyalog nem lehet eljutni.

WP_20160515_12_39_49_Pro
Vasárnap reggel 9 órakor van a Vogalonga rajtja, ezért 8 órakor el kell kezdenünk a vízre szállást. Kb. 25 kilométeres a táv, a visszaérkezés dél körül lesz. Burano szigetét megkerülve, féltávnál tartunk egy rövid pihenőt, kiszállunk a sárkányhajóból, itt tudunk majd enni-inni. Velencébe visszaérve végigevezünk a Canal Grande-n, a befutó a Szent Márk térnél lesz. A célba érkezés után visszaevezünk a kikötőbe és utánfutóra tesszük a hajót. A délután hátralévő részében szabadprogram lesz, a szállásról 18 óra körül indulunk haza. Érkezés hétfőn a hajnali órákban.

WP_20160515_13_11_55_Pro

A Vogalonga részvételi díja 52.000 Ft, ami tartalmazza a szállás, utazás, hajóbérlés, hajószállítás, hajótárolás, lapátok, mellények, kormányosok költségeit.

A célba érkezéskor minden résztvevő kapni fog egy pólót, egy emlékérmet és egy oklevelet a szervezőktől, hogy sárkányhajóval végigevezte a Vogalongát. A nevezési díj a helyszínen fizetendő, ami 20 Euro/fő.

Természetesen várjuk azoknak a jelentkezését is, akik csak nézőként vagy szurkolóként szeretnének eljönni Velencébe. A velencei evezés élményében nekik is részük lehet szombaton délután. A részvételi díj azok részére, akik nem vesznek részt a vasárnapi evezésen: 36.000 Ft.

A részvételi díjat SZÉP kártyával is lehet fizetni a szabadidő alszámla terhére. Jelentkezési határidő: 2017. február 10. Jelentkezni 15.000 Ft előleg befizetésével lehet.

Jelentkezés, további információ: Balaicz Tibor  (70/4546-494)

WP_20160514_12_27_52_Pro