Utolsó forduló – bajnoki ezüst

Az utolsó bajnoki fordulóval véget ért a sárkányhajósok számára a 2017-es versenyszezon. Hosszú volt az év, május elsején kezdtünk az évadnyitó hosszútávú versennyel Csepelen, majd Szolnokon elkezdődött az 5 versenyből álló Magyar Bajnokság, ami szeptember végén Sukorón ért véget. Közben volt két 4 napos nemzetközi verseny, az egyik a szegedi klub EB, ahol teljes csapattal indultunk és 12 számból 9 aranyérmet nyertünk, a másik pedig a velencei klub vb, ahol csak a legnépesebb 10 fős vegyes csapatok mezőnyében versenyeztünk és ahol egy 5. és egy 6. helyet tudtunk szerezni a nagyon erős mezőnyben.
A Magyar Bajnokságban minden versenyen 20 fős vegyes kategóriában lehet bajnoki pontokat gyűjteni. 3 versenyen 200 és 2000, 2 versenyen pedig 500 és 2000 méteres futamokat rendeztek. Nem kezdtük igazán jól a bajnokságot, de utána a mindkét távon kiegyenlített jó szereplésnek köszönhetően végül a pontversenyben az összesített 2. helyet szereztük meg a Römi KKSK mögött. Több mint 20 csapat vett részt a bajnoki fordulókon, mi mind az 5 versenyen részt vettünk, minden versenyről éremmel jöttünk haza, így elmondható, hogy remekül teljesített a csapat, megérdemelten szereztük meg a 2. helyet. 2000 méteren szintén a 2. helyen végeztünk a Römi mögött, míg a rövidtávú 500 és 200 méteres versenyekben a 3. helyet szereztük meg a Römi és a Lapátolók csapata mögött. Mindemellett a HidraGén, a másik szegedi csapat, akikkel minden héten van közös edzésünk, egyre eredményesebben versenyzik és a tavalyi 11. hely után idén már a 6. helyet szerezték meg. 2000 méteren az előkelő 5. helyen, míg rövid távon a 6. helyen végzett a HidraGén.
Összességében az egyik legjobb szezonunkat zártuk. Örülünk neki, hogy mindkét csapat ott volt minden versenyen, jól mentek az edzések és hogy eredményesen szerepeltünk a versenyeken. Sokat lendített a helyzetünkön, hogy idén már 10-es és 20-as hajóban is tudtunk evezni, nem volt semmilyen akadálya az edzéseknek.
Továbbá köszönjük Szeged városának az FHB Banknak és Pizza Forténak a támogatást, sokat jelentett a segítségük. Bízunk benne, hogy jövőre hasonlóan eredményes lesz mindkét csapat!