Újra lesz Szeged Napi Sárkányhajó Viadal a Tiszán!!!

Versenyműsor:

Eredmények:

Már lehet jelentkezni a versenyre. Vajon melyik lesz idén a leggyorsabb csapat?

A versenykiírás:

Szeged Napi Sárkányhajó Viadal

Szeged

2023. május 20.

Szervező:

Szegedi Sport és Fürdők Kft. /www.szegedsport.hu/

6726 Szeged, Temesvári krt. 33.

Helyszín:

Szeged, Szegedi Partfürdő, Szabad strand

6726 Szeged, Közép Kikötő sor 1.

www.szegedkemping.hu

Időpont: 2023. május 20.

A VERSENY LEBONYOLÍTÁSA

Versenyrendszer:

A csapatot 16-20 fő evezős + 1 fő dobos + 1 fő kormányos alkotja. A csapatokban legalább 8 nőnek kell eveznie. Korosztályi megkötés: ajánlott a 15. életév betöltése. A kormányost a rendezők biztosítják (de a csapat indulhat saját kormányossal is) minden csapat részére. A versenyen a csapatoknak egyforma színű pólóban kell versenyezniük. Amennyiben túlsúlyos (1600 kg-ot meghaladja) a hajó, a szervezők 16-18 főre lekorlátozhatják a létszámot.

Futamok:

• Sportolók Viadala, Amatőr Sárkányhajó Viadal, Profi Sárkányhajó Viadal, Centrum Viadal – 200 méter,

• Királyi Viadal – 1715 méter.

A 200 méteren a csapatoknak egymás után kétszer kell teljesíteni a távot. A pályák először balról jobbra, majd jobbról balra lesznek számozva, hogy a sodrás miatti pályaelőnyök kiegyenlítődjenek. A két futam együttes időeredménye alapján dől el a futamok végeredménye és a továbbjutás. Az 1715 méteren a hajók indítása egymás után történik. A futam során 1 kört kell teljesíteni, az eredményhirdetés a csapat által elért időeredmény alapján történik.

Előzetes program:

08:00 – 14:00 Érkezés, regisztráció – folyamatos, a csapatoknak elég az indulás előtt 1 órával (ha pl. 13:00-kor van a rajt, akkor nem kötelező 9-ig a helyszínre érni.)

09:00 – 14:30 Sportolók Viadala, Amatőr Sárkányhajó Viadal, Profi Sárkányhajó Viadal és a Centrum Viadal 200 m

11:00 – 13:30 Ebéd

14:30 – 16:00 Királyi Viadal Döntő 1715 m

Eredményhirdetés – folyamatos, a kategóriák után egyből

Az időrend változásának jogát fenntartjuk, a nevezések létszámától függően.

Csapatösszetétel:

• a hajóban a legénység létszáma minimum 16 fő + 1 fő kormányos + 1 fő dobos,

• a csapatban a legénység minimum 8 fő női versenyzőből áll,

• korosztályi megkötés: ajánlott a versenyző 15. életévének betöltése (kiskorú versenyző nevezésekor kötelező szülői nyilatkozat kitöltése, melyet a nevezési lappal együtt kell elküldeni),

• nevezhető tartalékok száma: 4 fő.

Kormányos, dobos:

• a csapat indulhat saját kormányossal, vagy előzetesen igényelhet kormányost a rendezőktől, de saját kormányossal is lehet indulni, a kormányos a tevékenységéért felelősséget vállal,

• a kormányos abban az évben versenyezhet először, amikor betölti a 18. életévét!

NEVEZÉS mellékelt regisztrációs lapon, személyenként kell kitölteni!

Szegedi Sport és Fürdők Kft.

E–mail: gergely.antal.imola@szegedsport.hu

Nevezés, nevezési díj befizetése: 2023. május 5-től 2023. május 17-án 16:00 óráig.

Sportolók Viadala és a Centrum Viadal 200 méteres kategória: térítésmentes, csak a nevezési lapokat kell kitölteni.

Profi Sárkányhajó Viadal, Amatőr Sárkányhajó Viadal 200 méteres kategória, Királyi Viadal 1715 méteres kategória: bruttó 25.000 Ft/hajó/futam + nevezési lapok.

A nevezési díjat a regisztrációs lapok elküldésével egy időben a Szegedi Sport és Fürdők Kft. bankszámlájára kell átutalni. A közleménybe a csapat nevét kell írni, ami a nevezési lapon is szerepel.

Számlaszám: OTB Bank 11735005-20505411.

A regisztrációs lapok kitöltésével, valamint a nevezési díj átutalásával válik a nevezés érvényessé. Ezt követő lemondás esetén a nevezési díj visszafizetése nem áll módunkban. A nevezési lapon a végleges névsor leadása legkésőbb a helyszínen történik, az első rajtot megelőzően egy órával.

A nevezési díj tartalmazza:

• hajó használatát,

• lapát használatát (igény esetén),

• mentőmellényt a legénység részére,

• egészségügyi szolgálatot.

Díjazás:

A versenyen az alábbi kategóriákban a következő díjazásban részesülnek a versenyzők:

• Sportolók Viadala, Amatőr Sárkányhajó Viadal, Profi Sárkányhajó Viadal, Centrum Viadal és a Királyi Viadal: oklevél, érem

Felszerelés:

A csapatok csak egységes, egyszínű szerelésben (póló, jelzőtrikó) versenyezhetnek. A rendezők hajókat, lapátokat és a mindenki számára kötelező mentőmellényt biztosítanak. Saját lapát használata megengedett.

Pontosság:

Megkérünk minden résztvevőt, hogy a versenyre időben, minimálisan egy órával a futam kezdete előtt érkezzen meg. Mivel a program meglehetősen szoros, a futam előtt 20 perccel a csapatoknak a kijelölt beszálló helyen fel kell sorakozniuk ellenőrzés és időbeni vízre szállás céljából. Aki lekési a futamát, azt nem tudjuk megvárni, vagy részükre a futamot újra megrendezni!

Minden csapatkapitányt kérünk, hogy a beülési sorrendet előre tervezze meg, hogy a vízre szállás előtti ellenőrzéshez a csapat már a megfelelő rendben tudjon felsorakozni.

Öltözködés:

A versenyzőknek a Partfürdő területén üzemelő mosdók állnak rendelkezésre. Aki teheti, a zsúfoltság elkerülése végett már eleve sportfelszerelésben jöjjön! Átöltözésre a pálya területén elhelyezkedő mosdók és zuhanyzók épülete áll a versenyzők rendelkezésére. Az értékeire mindenki maga vigyázzon, a rendezők azokért felelősséget nem tudnak vállalni. Esős időjárás esetére mindenki gondoskodjon megfelelő ruházatról, esernyőről. A verseny eső esetén sem marad el!

Parkolás:

A Partfürdőn kívül, a töltésen érdemes az autókat leparkolni, majd a főbejáraton vagy a Partfürdő Kemping bejárata felől gyalog lehet megközelíteni a verseny helyszínét.

Étkezés, ellátás

A verseny helyszínén büfé gondoskodik a versenyzők és a nézők kiszolgálásáról.

Az időpontok változtatásának jogát fenntartja a Szegedi Sport és Fürdők Kft.

Szeged, 2023. május 4.

Mindenkinek jó versenyzést és jó szórakozást kívánunk!