Magyar Bajnokság 4. forduló

Szombaton Fadd-Domboriban versenyeztünk a bajnokság 4. fordulóján, ahova ezúttal 16 csapat nevezett. Sukoró után ismét 200 és 2000 méteren versenyeztünk a bajnoki pontokért.
Mivel a csapatban 4 olyan versenyző is ült, akik eddig nem versenyeztek velünk, kíváncsian vártuk az előfutamot, hogy milyen eredményre leszünk képesek. Biztosan valamit nagyon jól tudunk, mert az előfutamot simán hoztuk, és a középfutamot is magabiztosan nyertük, annak ellenére, hogy ott nem ment jól a rajt és a ritmusváltás sem. A döntőben azonban olyan történt, amire eddig nem volt példa a pályafutásunk során. Az oldalszél miatt nehezen tudtak egyvonalba beállni a hajók, de amikor már mindenki egyhelyben állt, és vártuk a rajtot, csak azt vettük észre, hogy a jobboldalon a Lapátolók elrajtoltak… Ekkor indultunk el a többi hajóval együtt, anélkül hogy hallottuk volna a rajtbírót. A futamot óvás követte, aminek az lett az eredménye, hogy a hangosítási problémák miatt megismételték a döntőt. Az újrafutott döntőben már egyszerre indult mindenki, ezt végül a Römi nyerte, mi pedig 8 századdal harmadikok lettünk. Jó futamot mentünk, verseny közben nem érzékeltük hogy hol állunk, de végig jó tempót mentünk, kihajtottuk magunkat, hiányérzet nélkül szálltunk ki a hajóból. Itt jött a hétvége egyetlen negatívuma, a Lapátolók csapattagjainak a célbaérkezés utáni minősíthetelen viselkedése és véleménynyilvánítása, amit a mai napig nem értünk. Szerencsére ilyen alpári megnyilvánulások eddig nem voltak versenyeken, reméljük eztán sem fog előfordulni.
A vegyes 200-ak után a női futamban voltunk érdekeltek, ahol a másik szegedi csapat, a HidraGén lányaival alkottunk egy csapatot. Itt 2 futamot kellett egymás után menni, és az összetett idő alapján minimális különbséggel, 4 századdal nyertük a futamot. Érdekesség, hogy mindkét futamot azonos idővel, és 2 század másodperc előnnyel nyertük meg.
A nap végén következett az egyenkénti indításos 2000 méter, ahol végig nagyon nagy tempót tudtunk menni, 2 hajót is sikerült megelőzni, és tökéletes volt mindhárom fordulónk is. A célbaérkezéskor láttuk, hogy a mögöttünk indult hajók nagyon le vannak maradva, és ekkor tudtuk, hogy ezt a futamot megnyertük!!! A parton kiderült, hogy Römiék hibáztak egy fordulóban, ezért maradtak le annyira, de így is másodikok lettek. A harmadik helyen a HidraGén végzett, de a B döntőben az ESMTK jobb időt ment náluk, így végül ők állhattak a dobogó 3. fokára, a HidraGén a 4. helyre szorult.
Legközelebb szeptember elején Velencében a klub vb-n állunk majd rajthoz, ahol biztosan nagyon erős mezőny lesz, mert a világ minden tájáról érkeznek majd csapatok.
Hajrá SZEGED!!!