Magyar Bajnokság 1. forduló

A hétvégén elrajtolt az 5 állomásos sárkányhajó Magyar Bajnokság. A május elsejei csepeli hosszútávú verseny, nem úgy sikerült ahogy szerettük volna, csak a B döntőbe jutott a csapatunk, ezért már vártuk, hogy a bajnokságon bizonyíthassunk.
Az első fordulót Szolnokon rendezték, ahol 500 és 2000 méteren versenyzett a 23 vegyes csapat. A vegyes csapatokat 12 férfi és 8 női versenyző alkotja. ( A rangos versenyeken a vegyes csapatok kapják a legnagyobb figyelmet, ott van a legtöbb induló)
A szolnoki versenyen rendezték a júliusi szegedi Európa bajnokság válogatóját is. A csapatunk 500 méteren nagy versenyben a 3. helyezést szerezte meg a Römi KKSK és a Lapátolók csapata mögött. Nem olyan versenyzéssel kezdtük az évet ahogyan elterveztük, de az egész napos teljesítményünket tekintve teljesen reális volt a 3. hely. 2000 méteren, az egyenkénti indításos versenyben sajnos lecsúsztunk a dobogóról és a Römi KKSK, a Vác és az ESMTK csapata mögött 4. helyen értünk célba. Szerencsére csak 3,5 másodpercre voltunk lemaradva a váci csapattól, így bízunk benne, hogy a június 10-i sukorói versenyre le tudjuk faragni ezt a hátrányt.
A másik szegedi csapat, a HidraGén az eddigi legjobb eredményét érte el. 500 méteren bejutott a csapat az A döntőbe, ahol az 5. helyet, míg 2000 méteren a 7. helyezést érték el.