győzelemmel kezdtük a medencés szezont

Szombaton 2 csapattal vettünk részt az év első versenyén a II. Duvenbeck medencés sárkányhajó versenyen. Tavaly sikerült megnyerni a profi vegyes kategóriát, most egy másik csapattal, de címvédőként ültünk hajóba. A női csapatunk is dobogón állt tavaly a profi női mezőnyben, igyekeztünk most is minél jobb helyen végezni.
A vegyes csapat 2 hosszabb és 2 rövidebb futamon 4 győzelemmel megszerezte a csoportelsőséget, így az elődöntőbe kerültünk. Itt a Vác csapatát győztünk le magabiztosan, majd a döntőben az addig hibátlan ASP csapata ellen szálltunk hajóba. A nap végére is maradt még erőnk, így nem várt gyorsasággal, 18 csapással sikerült megnyernünk a döntőt, és ezzel megvédeni a címünket a legnépesebb kategóriában.
A női csapat egy 1 perces futamon sajnos vereséget szenvedett az A-Híd csapatától, majd a későbbi győztes Szarvastól is kikaptunk, így végül a bronzérmet szerezték meg a lányok.
Összeségében elégedettek voltunk a 2 dobogós helyezéssel, erős mezőnyben mérettettük meg magunkat, nem vallottunk szégyent, látszik, hogy jól haladunk a téli felkészülésben. 2 hét múlva a százhalombattai medencés bajnokságon szállunk újra hajóba, bízunk benne, hogy ott is hasonlóan jól fogunk szerepelni a profi csapatok mezőnyében.