Bajnokság 2. forduló – Szolnok

Szombaton Szolnokon rendezték meg a bajnokság 2. állomását. Most 200 és 2000 méteren versenyeztek a vegyes csapatok a pontokért, és az érmekért. A női és férfi csapatok csak 200 méteren versenyeztek.
Az elő és középfutamot magabiztosan tudtuk nyerni, a döntőben azonban a Römi KKSK fölényesen győzött, mi pedig az ESMTK-val együtt értünk be. Nem tudtuk hogy ki lett a második és ki a harmadik, csak a célfotó kielemzése után derült ki, hogy az ESMTK 4 századmásodperccel megelőzött minket így ők állhattak a dobogó 2. fokára, és mi lettünk a 3. helyezettek. Mögöttünk a Lapátolók, a Tatai Hódy és a másik szegedi csapat, a HidraGén ért célba.
A női csapatunk egy nem túl jó rajt után táv közben javítani tudott, és a HidraGén női versenyzőivel együtt meg tudta nyerni a futamot. A férfi csapat nem tudott ilyen jól teljesíteni, a 3. helyen értek célba.
A 2000 méteres versenyszámokban idén sorsolás dönti el az indulási sorrendet. Ez alapján a 3. helyen indultunk a futamunkban a Lapátolók és a Merkapt-Mekler csapata mögött. Mindkét csapat nagyon elrontotta a rajtot, így a Merkapt csapatát az első egyenesben megelőztük, a Lapátolókat 1000 méter után értük utol. A második kanyarban sikerült belső íven melléjük kerülni és az egyenesben meg is tudtuk őket előzni. Ezzel a jó teljesítménnyel a második legjobb időt eveztük a Römi mögött. Mögöttünk az ESMTK, a HidraGén és a Lapátolók végeztek.
4 hét múlva ismét Szolnokon állunk rajthoz a bajnoki pontokért.

Köszönjük a fotókat Csuka Ákosnak!